Ai probleme cu patrupedul atunci cand il scoti afara?

Ai probleme cu patrupedul atunci cand il scoti la plimbare? Atunci citeste mai departe.

Cainele la plimbare

Daca ai probleme cu patrupedul atunci cand il scoti afara, rezolva problema cu cele mai bune sfaturi pentru plimbarea cainelui, oferite de Cesar Millan, imblanzitorul de caini. Pune in practica sfaturile specialistului si poti transforma plimbarile alaturi de caine in momente mult mai placute.
Foloseste o lesa scurta
Atunci cand ai o lesa prea lunga, cainele este mult mai putin atent la limbajul corpului tau si la comenzi, sustine Cesar Millan. O lesa scurta permite stapanului sa controleze mai bine orice problema printr-o miscare rapida.

Nu scurta prea mult plimbarea
Durata ideala pentru plimbare reusita variaza intre 30 si 60 de minute, in functie de specie. Atunci cand scoti cainele doar cateva minute, pentru a urina si a avea scaun, se va obisnui sa controleze complet situatia cand iese la plimbare.

Mergi intotdeauna inaintea cainelui
Imblanzitorul de caini sustine ca modul in care sunt pozitionati stapanul si cainele influenteaza mult comportamentul patrupedului. Un caine lasat sa mearga inainte simte ca controleaza situatia si riscul unor probleme este mai mare. Obisnuieste cainele sa mearga langa tine sau in spatele tau atunci cand il scoti la plimbare.

Rasplateste corect cainele in timpul plimbarii
Disciplina cainelui in timpul plimbarii nu poate fi constanta si este important sa lasi cainele liber din cand in cand, sa miroasa ce vrea. Perioada in care il lasi sa se relaxeze ar trebui sa fie intotdeauna mai scurta decat cea petrecuta sub controlul direct al tau.
Mentine controlul si la intoarcere
Pentru a obisnui patrupedul mai repede cu disciplina din timpul plimbarilor, Cesar Millan recomanda lansarea comenzii “Stai” imediat dupa intrarea in casa. Cainele se obisnuieste astfel sa astepte calm pana cand te descalti si pui lesa la locul ei.
Ofera-i o masa la intoarcere
Al doilea tip de rasplata excelent pentru orice caine este o masa buna la intoarcere. Cainele intelege ca are de “muncit” pentru a obtine masa si se poate comporta mai bine la viitoarele plimbari.