Probleme de comportament: anxietate de despartire

Cand pleci de acasa, cainele rupe in casa?

Anxietatea de despartire poate fi suferita de un câine

Ce inseamna?

Anxietatea de despartire poate fi suferita de un câine când e singur, separat de proprietarii lui. De obicei, cainele își exprimă anxietate plângând, latratul, defecare sau distrugerea oricărui element al casei, deoarece simte panică.

Unele simptome sunt similare cu alte probleme ale comportamentului, cum ar fi distrugerea a oricarui lucru de plictiseala …
– Anxietate de despartire nu afectează in toți câinii la fel, doar unii se tem atunci cand sunt lasati singuri de obicei pe timp de noapte (de exemplu), există cazuri în care intra în panică dacă propietarii lor nu sunt cu ei (chiar dacă sunt însoțiți de alte persoane) … Aceasta este o problemă de atașament excesiv a proprietarilor lor și în funcție de cat de excesiv este, se va manifesta în diferent.

De ce?

Factorii mosteniti și despartirea de la mama lor par a fi problema principala ale acestui comportament, deși cauzele nu sunt cunoscute cu exactitate. Acest lucru a fost observat in câinii abandonati fiind cei care suferă mai frecvent anxietatea de despartire.

O schimbare în rutina zilnică a câinelui nostru (schimbarea programelor de domiciliul sau de lucru), poate declanșa.

Aceasta este o problema relativ comuna, care reprezintă aproximativ 15% din probleme de comportament.

Ce să fac?

– Anxietate de despartire poate fi tratata, în cele mai multe cazuri corectandu-i comportamentul, cu toate acestea, proprietarul trebuie să fie conștient de faptul că acesta este un tratament de lungă durata și recăderea e posibila.

Tratament

– În funcție de gravitatea cazului poate necesita tratament cu antidepresive și / sau anxiolitice. Terapii alternative, cum ar fi flori de Bach poate da, de asemenea, rezultate bune. Consultați medicul veterinar.

În afară de tratament (dacă este cazul) este necesar să urmați câteva sfaturi:

– Atunci când ramane singur, lasă-l într-un spațiu închis, un dormitor sau bucătărie (de exemplu), un loc unde nu are multe lucruri pentru a distruge, se va simți mai în siguranță.
– Lasă-i să jucarii cu care sa joace si schimba-le din cand in cand.
– Încercați să nu asocieze orice caz, cu plecare de la domiciliu (cum ar fi oprirea luminilelor, cand ne imbracam …).
– Puteti incerca sa-l lasati singur un minut, iesiti si intoarceti-va, mai iesiti odata și întoarceti-va dupa cinci minute. Repetați de fiecare dată marind timpul care va ramane singur.
– Nu le da-ti prea multa atentie (atingând, mangaieri), la ieșire și intrare din casa, ar putea interpreta aceste lucruri , protejarea a unei situație periculoasă.
– Nu-l certati dacă la întorceara acasă gasiti ceva distrus, ganditi-va ca nu face pentru dispreț sau răzbunare, este fapta pe care a facut-o la stresul care l-a suferit fiind singur.
– Socializeaza-l cu alti caini si oameni pentru a prinde incredere in independența lor.