Ce minuni fac animalele de companie pentru sanatatea ta?

Animalele de companie ajuta la sanatatea ta!

Animalele-ajuta-la-sanatatea-ta

Cei care au animale de companie ar fi bine sa le pastreze, caci ele ii ajuta sa scape de stres.

Sunt incluse aici toate animalele pe care le tinem in casa, inclusiv paianjenii, afirma specialistii in domeniu.

Iata cateva dintre modalitatile in care un animal de companie ne ajuta sa facem acest lucru:

O alimentatie mai buna

A manca alaturi de un animal este un lucru pozitiv pentru oameni. Din acest motiv, in unele sanatorii, de exemplu, un acavriu cu pesti in el are efectul de a stimula pofta de mancare a pacientilor. Nu se recomanda insa sa mananci chiar langa un animal, ci sa il ai in preajma, sustin specialistii.

Reducerea hipertensiunii arteriale

Animalele sunt folosite in scop terapeutic inclusiv in spitale. Adesea, pacientii refuza sa vorbeasca cu oamenii si isi deschid sufletul in fata unui animal. Oamenii sunt ei insisi mai mult in preajma animalelor, legatura fiind consolidata din copilarie.

Relaxarea

A avea grija de o pisica sau un caine ne ajuta sa ne relaxam. In acest fel, corpul nostru elibereaza anumiti hormoni care ne fac sa ne simtim mai bine. Cel mai bine ne ajuta sa ne relaxam mangaierea unei pisici sau a unui caine, reactia corpului fiind de eliberare a endorfinelor. Castigul este mare atat pentru om, cat si pentru animal.

Relatii mai bune

O relatie buna cu animalul tau poate insemna o relatie imbunatatita si cu oamenii. Unui animal nu ii pasa cu ce te imbraci si nu te judeca pentru gesturile tale. Atitudinea lor poztiva si pofta de joaca iti vor da energie si te vor face mai prietenos si deschis cu ceilalti.