Cum sa ii facem baie?

Cainele la baie! Cum sa ii facem baie?

Cum sa ii facem baie cainelui

Ai face baie câinelui poate fi una dintrecele mai dificile sarcini, dar acestea trebuie să facuta în mod regulat pentru a menține igiena în casă. În ceea ce privește cât de des ar trebui să-i spalam, aceasta depinde de timpul pe care il petrece afara din casă, de tipul de piele, de păr….
Nu este recomandabil să o face-ti prea des, deoarece ar putea reduce grăsime naturală a pielii, în cazul în care de obicei il periati, atunci nu e necesar să se spele asa de des. Dacă il obisnuiesti cu baiile de micut se va obisnui si va deveni un joc distractiv pentru amandoi.

– Alege un sampon special pentru caini (în cazul în care e vorba de un cățeluș atunci alege un produs adecvat).
– Controleaza temperatura apei.
– Ține-l si incepe sa-l uzi cu grije sa nu ii intre apă în ochi si urechi, se aplică samponpeste tot corpul si se maseaza pana la spumare.
– Acum, clătiți-l cu apă, astfel încât să nu ramana săpun, ar putea usca pielea.
– Pentru a-l usca folositi un prosop sau un uscător (cu aer cald). Dacă începeți să-i ștergeți capul cu siguranta nu se va scutura.
– Dacă afara e o zi buna este cel mai bine e să-i da-ti o plimbare ca sa fuga și se usca (e normal sa încerce sa se murdareasca fiind ca nu-si recunoaște noul miros).

În cazul în care câinele dumneavoastră urăște sa fie spalat nu uitati ca în multe clinici veterinare pot face lucurul asta in locul dvs.

Periati cainele

A peria cainele de multe ori ajută la menținerea parului curat, fără paraziți și menține igiena în casă. Există mai multe tipuri de perii, în funcție de tipul de par de fiecare câine.